prokrastinera

Prokrastinering är en term inom psykologin. Den innebär ett uppskjutande eller undvikande av en handling eller uppgift som kräver ett avslut, genom att man fokuserar på en annan handling eller uppgift. För personen som prokrastinerar kan detta leda till stress, skuldkänslor, produktionsbortfall, krismaximering och andras spott och spe för att man inte tar sitt ansvar.

Det är normalt för alla människor att prokrastinera till en viss grad, men när det går ut över normala, dagliga och sociala funktioner blir det ett problem. Kronisk prokrastinering kan vara ett tecken på bakomliggande psykisk eller fysisk sjukdom. Exempel på psykiska sjukdomar är olika slags fobier som generaliserat ångestsyndrom, social fobi och depressioner. Även ADHD kan leda till prokrastinering. (Källa: Wikipedia)

Hepp. Nä vadå, jag måste inte alls säga till mig själv på skarpen för att jag plötsligt överfalls av oändlig lust att skura tvättstället, eller dammsuga, eller dammtorka på ställen jag aldrig dammtorkat förut. Eller för att ta en promenad, eller gå och träna eller eller. För jag ska ju inte alls helst producera ett antal uppsatssidor under dagen. Näääädå.

Uff.

Och det här gullet gör ju inte heller saken bättre, jag MÅSTE ju klappa.
IMG_3113_resize.JPG

Leave a Comment