pasttime with good company

Hittar en skojig lista, eller utmaning eller vad det nu är, hos Bondhustrun som jag gör som godnattsaga åt mig själv (som omväxling till kattbajstorkande som jag annars får ägna mig åt just nu).

För 20 år sedan gick jag i trean. Jag tror att jag precis hade fått, eller skulle få, glasögon. Och mitt första hål i tänderna. Mitt löjliga detaljminne säger mig att jag var 145 cm lång och var i en rätt känslig period; vägrade sova hemifrån och gick och la mig prick 21.00 varje dag, även på helgerna, som en fix idé.

För 15 år sedan gick jag i åttan. Jag hade nog precis återupptäckt min sångröst, gick och konfirmerade mig och började äntligen trivas med livet och mig själv igen efter den där förfärliga puberteten.

För 10 år sedan var jag nitton år och bodde mitt första år i Uppsala. Jag delade en lägenhet med en biolog från Västerås och läste en kurs (Kulturstudier) som jag knappt fattade vad den gick ut på samt förberedde mig för att söka en massa musiklinjer till folkhögskolor (som jag aldrig kom in på).

För 5 år sedan hade jag dock ändå landat på en folkhögskola, men skrivarlinje den här gången. Oooh. Det var roligt, och jobbigt, och hemskt, och alldeles alldeles underbart.

Gör den nu, jag vet att ni vill.

1 kommentar »

  1. emma - rubyblue.se said,

    mars 28, 2008 @ 3:08 e m

    Jag ska jag ska :P

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment