i affekt

Jag fick precis ett mail från min af-handläggare om att AEA nu har info om de nya deltidsreglerna för a-kassan. När jag var till Arbetsförmedlingen för några veckor sedan hade de inte fått de nya direktiven, som börjar nästa vecka, och min handläggare var osäker på om det skulle gälla enbart de med fast deltidsanställning eller även de med timanställning. Men nu då, äntligen:

Den nya regeln berör alla som arbetar och får arbetslöshetsersättning i en och samma vecka oavsett anställningsform.

[—]

Den nya regeln innebär att du som arbetar deltid kan få 75 ersättningsdagar i kombination med arbete. När 75 deltidsdagar betalats ut upphör din ersättningsrätt för veckor där du delvis arbetar och delvis är arbetslös.

Och jag blir så jävla less. Jag förstår vad de vill åt, jag gör ju det. De som sitter på sin 75 procentstjänst och är glada med det och tar a-kassa den sista 25-procentaren i all evighet. Fast grejen är att just de kan ju fortfarande få a-kassa i 75 veckor (om de tar ut en dag i veckan). Däremot gäller detta ju även de som är arbetslösa men får ett timvik, strötimmar någonstans, lite helgjobb. Jag förstår verkligen inte, det borde väl vara bättre att jobba lite än inte alls? Och jag får inte tacka nej till jobb, men riskerar att förlora min a-kasseersättning om jag tackar ja till en timtjänst? Jag får ju inte ihop det.

Någon som har ett heltidsarbete över, förresten?

1 kommentar »

  1. Ã…sa said,

    april 1, 2008 @ 10:58 f m

    Varken regeringen eller arbetsförmedlingen gillar humanister, ack och ve. Trots att vi kan så mycket.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment